Kepsneliams reikės:
2-jų saujų avinžirnių (išverdame ir sumalame į vientisą masę, aš mėsmalės neturiu, tad naudodama blenderį kiek įmanoma susmulkinu)
3 virti burokėliai (sutarkuojame)
2 morkos (sutarkuojame)
1 kiaušinis
sezamo sėklų
keli šaukštai miltų
druskos, pipirų ir aliejaus kepimui
Padažui reikės:
Tikslių kiekių niekada nesilaikau (visus ingridientus sumaišome):
Skanaus!
2-jų saujų avinžirnių (išverdame ir sumalame į vientisą masę, aš mėsmalės neturiu, tad naudodama blenderį kiek įmanoma susmulkinu)
3 virti burokėliai (sutarkuojame)
2 morkos (sutarkuojame)
1 kiaušinis
sezamo sėklų
keli šaukštai miltų
druskos, pipirų ir aliejaus kepimui
- Viską sumaišome į vieną masę: Avinžirnių masę, burokėlius, morkas, kiaušinį.
- Pagardiname druska pipirais
- Jei reikia konsistensijai tirštesnei pridedame miltų (dedu kelis šaukštus, kad geriau sukibtų)
- Rankomis formuojame kepnselius abi puses pavoliojame sezamuose ir kepame aliejuje.
Padažui reikės:
Tikslių kiekių niekada nesilaikau (visus ingridientus sumaišome):
- Jogurtas/Grietinė/Graikiškas jogurtas - tiesiog daraau padažą iš vieno ar kelių šių ingiridientų, priklausomai nuo to, kas yra šaldytuve, labiausiai patinka su grietine ir jogurtu.
- Agurkas (smulkiai sutarkuojame)
- Česnako (kas kiek mėgsta)
- druskos, pipirų
Skanaus!