Kepsneliams reikės:

2-jų saujų avinžirnių (išverdame ir sumalame į vientisą masę, aš mėsmalės neturiu, tad naudodama blenderį kiek įmanoma susmulkinu)
3 virti burokėliai (sutarkuojame)
2 morkos (sutarkuojame)
1 kiaušinis
sezamo sėklų
keli šaukštai miltų
druskos, pipirų ir aliejaus kepimui

  • Viską sumaišome į vieną masę: Avinžirnių masę, burokėlius, morkas, kiaušinį.
  • Pagardiname druska pipirais
  • Jei reikia konsistensijai tirštesnei pridedame miltų (dedu kelis šaukštus, kad geriau sukibtų)
  • Rankomis formuojame kepnselius abi puses pavoliojame sezamuose ir kepame aliejuje.

Padažui reikės:

Tikslių kiekių niekada nesilaikau (visus ingridientus sumaišome):

  • Jogurtas/Grietinė/Graikiškas jogurtas  - tiesiog daraau padažą iš vieno ar kelių šių ingiridientų, priklausomai nuo to, kas yra šaldytuve, labiausiai patinka su grietine ir jogurtu.
  • Agurkas (smulkiai sutarkuojame)
  • Česnako (kas kiek mėgsta) 
  • druskos, pipirų

Skanaus!